Selecteer een pagina

Alken

” Alken fietsen en de Mombeekvallei verkennen is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers en fietsfanaten! “

De Mombeekvallei is een prachtig stukje natuur waar je kunt genieten van rust, groen en de typische fauna en flora van de omgeving.

Met de fiets verken je op een ontspannen manier de diverse natuurgebieden en pittoreske dorpjes rondom Alken. Je fietst langs kabbelende beekjes, groene weilanden en door bossen waar je de vogels hoort fluiten. De Mombeekvallei biedt ook tal van wandelroutes en uitkijkpunten waar je even kunt stoppen en genieten van het uitzicht.

Tijdens je fietstocht kom je langs gezellige cafeetjes en restaurants waar je kunt stoppen voor een verfrissend drankje of een heerlijke streekgerecht. En wie weet spot je wel wat wilde dieren zoals reeën, vossen of zelfs ijsvogels langs de oevers van de Mombeek.

Kortom, fietsen in Alken en een bezoek brengen aan de Mombeekvallei is een perfecte manier om even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Dus spring op je fiets en ontdek dit pareltje in Limburg!

“Ontdek unieke verblijven langs jouw route met deze toffe tips!”

The Century

The Century

Met een verblijf bij The Century bevind je je in het hart van Hasselt, op 5 min. lopen van Hasselt Grote Markt en Virga-Jessebasiliek. Dit hotel ligt op 1,5 km van Modemuseum en op 2,2 km van Kunstmuseum Z33. De accommodatie heeft een terras waar je van het uitzicht kunt genieten, maar profiteer ook van gratis wifi en hulp bij uitstapjes/tickets. Gasten van The Century kunnen genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant of iets halen bij de snackbar/deli. Bestel je favoriete drankje in een bar/lounge. Ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Enkele van de voorzieningen zijn gratis kranten in de lobby, meertalig personeel en een bagageopslagruimte. Ter plaatse heb je parkeerplaatsen.

Leopoldplein 1, Hasselt, Limburg, 3500, België

ROUTE ALKEN B&B Elzartwinning

B&B Elzartwinning

B&B Elzartwinning ligt in Hasselt in een landelijke omgeving, op een kwartiertje rijden van Park Natuur & Cultuur en Abdijsite Herkenrode. Deze bed & breakfast met een spa ligt op 9,2 km van Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van Kortenbos en op 10,3 km van Virga-Jessebasiliek. Neem de tijd om jezelf te verwennen met een bezoekje aan de volledig uitgeruste spa. Andere kenmerken van deze bed & breakfast zijn gratis wifi, een gemeenschappelijke woonkamer en hulp bij uitstapjes/tickets. Gasten van B&B Elzartwinning kunnen genieten van een deugddoende maaltijd bij Elzartmolen. Dagelijks kun je van 08.00 uur tot 12.00 uur genieten van een gratis uitgebreid ontbijt.  Enkele van de voorzieningen zijn een bagageopslagruimte, koffie/thee in de gemeenschappelijke ruimte en een magnetron in de gemeenschappelijke ruimte. Ter plaatse heb je gratis parkeerplaatsen.

Herkkantstraat 60, Hasselt, Vlaams Gewest, Stevoort, Limburg, 3512, België

ROUTE ALKEN Holiday Inn Express Hasselt

Holiday Inn Express Hasselt

Met een verblijf bij Holiday Inn Express Hasselt, an IHG Hotel bevind je je centraal in Hasselt, op slechts 4 min. lopen van Modemuseum en op 6 min. lopen van Virga-Jessebasiliek. Dit hotel met een groen/duurzaam beleid ligt op 0,9 km van Hasselt Grote Markt en op 2,2 km van Kunstmuseum Z33.
Profiteer van de handige voorzieningen zoals gratis wifi en een automaat.
Bestel iets lekkers in de koffiebar/het café van dit Dit hotel of blijf gewoon in je kamer en profiteer van de 24-uurs roomservice. Bestel je favoriete drankje in een bar/lounge. Dagelijks kun je genieten van een gratis ontbijtbuffet. 
Enkele van de voorzieningen zijn gratis kranten in de lobby, een stomerij/wasserijservice en een 24-uurs receptie.

Thonissenlaan 37, Hasselt, Limburg, 3500, België

"Laat de druppels maar vallen, met stijl blijf je stralen! 🌧️"

ROUTE ALKEN Ontbijt Hotel Het Menneke

Ontbijt Hotel Het Menneke

Met een verblijf bij Hotel Het Menneke bevind je je in het hart van Hasselt, op 5 min. lopen van Hasselt Grote Markt en Virga-Jessebasiliek. Dit hotel ligt op 1,3 km van Kunstmuseum Z33 en op 1,3 km van Nationaal Jenevermuseum. Plezier gegarandeerd dankzij fietsenverhuur of geniet van het uitzicht vanuit een terras en een tuin. Andere voorzieningen in dit hotel in belle époque-stijl zijn gratis wifi, conciërgeservices en een open haard in de lobby. Als je plant om een dagje naar het pretpark te gaan, dan kun je tegen betaling mee met de shuttle. Stil je honger met internationale gerechten bij Het Menneke, een bistrorestaurant met een bar/lounge. In de koffiebar/het café kun je ook dineren. Op werkdagen wordt er gratis een continentaal ontbijt geserveerd van 08.30 uur tot 11.00 uur en in het weekend is dit beschikbaar van 08.30 uur tot 11.00 uur. Enkele van de voorzieningen zijn gratis kranten in de lobby, een stomerij/wasserijservice en meertalig personeel. Vervoer vanaf het treinstation kun je tegen betaling gebruiken.

Maastrichterstraat 48, Hasselt, Limburg, 3500, België

ROUTE ALKEN De Groene Hendrickx

De Groene Hendrickx

Met een verblijf bij Hotel De Groene Hendrickx in Hasselt bevind je je op 5 min. lopen van Kunstmuseum Z33 en Nationaal Jenevermuseum. Dit hotel ligt op 0,6 km van Modemuseum en op 1,7 km van Hasselt Grote Markt. De accommodatie heeft een terras waar je van het uitzicht kunt genieten, maar profiteer ook van gratis wifi en hulp bij uitstapjes/tickets.
Gasten van Hotel De Groene Hendrickx kunnen genieten van een deugddoende maaltijd bij De Groene Hendrickx. Bestel je favoriete drankje in een bar/lounge. Dagelijks kun je genieten van een gratis lokaal ontbijt. Enkele van de voorzieningen zijn meertalig personeel, een kluis bij de receptie en een lift. Ter plaatse heb je parkeerplaatsen.

Zuivelmarkt 25, Hasselt, Limburg, 3500, België

ROUTE ALKEN Park Inn by Radisson Hasselt

Park Inn by Radisson Hasselt

Met een verblijf bij Park Inn by Radisson Hasselt bevind je je centraal in Hasselt, op 4 min. lopen van Hasselt Grote Markt en op 4 min. rijden van Plopsa Indoor Hasselt. Dit hotel met een groen/duurzaam beleid ligt op 7,8 km van Abdijsite Herkenrode en op 8 km van Hangar 58. Plezier gegarandeerd dankzij een 24-uurs fitnesscentrum of geniet van het uitzicht vanuit een terras. Enkele voorzieningen van dit hotel zijn gratis wifi, winkels ter plaatse en een televisie in de gemeenschappelijke ruimte. Geniet van Belgische gerechten bij Bistro Green House, een bistrorestaurant met een bar/lounge, of blijf lekker in je kamer en profiteer van de 24-uurs roomservice. Op werkdagen wordt er tegen betaling een ontbijtbuffet geserveerd van 06.30 uur tot 10.30 uur en in het weekend is dit beschikbaar van 07.00 uur tot 11.00 uur.

Sint-Jozefsstraat 10/2.2, Hasselt, Limburg, 3500, België

ROCKBROS Fietsflessenhouder van aluminiumlegering, lichte bekerhouder voor mountainbike, racefiets

R

🚲【Weerstand en compatibiliteit】 Gemaakt van hoogwaardig en duurzaam aluminium. Het is super sterk en zal niet vervormen of breken door stoten. Geschikt voor de meeste fietswaterflessen.

R

🚲【Licht en draagbaar】 De fietsflessenhouder is licht en draagbaar. Het is zeer geschikt voor racefietsen, mountainbikes, wandelfietsen en e-bikes enz.

R

Eenvoudige installatie: met een inbussleutel en 2 schroeven kan de flessenhouder snel en eenvoudig op het fietsframe worden geïnstalleerd. (Houd er rekening mee dat het fietsframe schroefgaten moet hebben)